Lo que pasa.

Häromdagen när jag chattade med min kära och otroligt saknade bror så stavade jag "sekunder" med "g", alltså "segunder". Jag börjar tappa lite stavning allså, på allvar. Iiiiiillaa.. Annars då? Semesterdagarna blir färre för varje dag som går, och temperaturen ligger konstant på runt 35 mysiga grader. Försöker lära min kropp sakta men säkert hur man sover när det är så varmt. Jag har uppfunnit mina alldeles egna Märit-trick! Det går bättre och bättre, det är bara en fråga om att vänja sig (inbillar jag mig). Det gäller för mig att försöka sova på natten, då min kropp efter sex månader fortfarande inte förstår siesta. I alla fall inte den supersiesta som många ägnar sig åt här, vilket innebär att man efter maten går och lägger sig, somnar som en stock inom tre röda och sedan sover sött i ett par timmar, eller varför inte slå till med tre. På dagarna hittar jag på det som faller mig in helt enkelt. Är med vänner, hemma hos pojken, och tar det liksom allmänt lugnt. Jag njuter! Det är precis en månad kvar på lovet, och det händer en hel del roligt under den tiden! På måndag kommer min kära Maria (den andra svenska tjejen som bor här i Argentina) hit till Mendoza med sin svenska familj! Iiiiiiiiih. Sedan kan jag ju tala om att jag kommer att bege mig till Buenos Aires lite senare i februari med deeem! Hur himla bra låter inte det!?

Más fotos de Chile.
Här surfade jag.
På bilden med en röd flagga står det under "Playa no apta para el baño", vilket betyder att det är förbjudet att bada. Det är oftast nämligen extremt höga vågor, ibland upp till 3-4 m. Folk badar såklart ändå, men man måste hålla sig intill strandkanten. Patrullerande livräddare blåser i en visselpipa om du kommer för långt ut.

Mi amor.


Det här är min pojkvän Manuel. Tänkte ni kanske var lite nyfikna.


El finde del año nuevo.

Lite från bilresan dit, på fyrverkerierna på nyårsafton, och från nyårshelgen i generellt då hela släkten var salmad!
Jag - då blekfis, men nu är jag sådär läskigt brunbränd, syster, mamma, kusin, faster.

Kusin Fransisco, fasters man Martin, faster Lucia, kusin Sofia. Saknas sonen Federico.

Farbror Fernando, pappa Alejandro, mamma Nazarena.

Kusin Valentina, kusin Fransisco.


Det är helt otroligt hur mycket jag älskar min släkt! Jag känner mig inte som en utbytesstudent, utan som en utav de! Så otroligt hemma!

Llegé a Mendoza.

Nu är jag hemma i Mendoza igen! Bussen, som jag tog tillsammans med kusin Sofia som också bestämde sig för att stanna lite längre, avgick igår kl 21.30 och anlände imorse omkring 04.30. Lämnade gjorde vi ett behagligt Chile med temperatur på omkring 25-30 grader på dagarna och endast 15 grader på kvällarna, och anlänt har vi gjort till en ugn pa 30-40 grader! Sådär lagom behagligt.. En hetta svår att leva i.. Men jag är faktiskt glad över att vara hemma igen! Har haft det heeelt fantastiskt i Chile! Den 31-2, allså över nyår, var hela släkten på min pappas sida där för att fira nyår tillsammans, sedan de första två veckorna var jag som sagt där med min faster med familj, som då stannade, alltså mina kusiner (Sofia 19 år, Federico 15 år, Fransisco 10 år), och sista tiden med Sofia, mina tva systrar (Giovanna 15 år, Brunela 10 år), farbror och och hans två barn, även de mina kusiner dåra (Valentina 11 år, Victoria 6 år), samt farmor. Bilder kommer upp inom kort, så håll utkik!

2011.

Jag fortsatter njutandes av det avkopplande semesterlivet har i Chile! Min start pa det nya aret ar inte helt fel om man sager sa! Vet ni vad jag gjorde igaaaar?? Jag provade pa riktig surfing for forsta gangen! En av mina stora drommar gick i uppfyllelse! Fantastiskt! Roligt i kubik! Har varit har i tva veckor nu, och kan ju tala om att jag blir kvar en vecka till. Besitos

Chilee.

Uppdatering: Blir kvar har i Chile i tva veckor! Stannar med faster med familj. Har aldrig sett sa mycket fyrverkerier som jag gjorde pa nyarsafton har! Ha det bast allihopa sa hors vi lite langre fram! Besos y abrazos

RSS 2.0