Próspero año nuevo.

Tidigt imorgon bitti åker jag till Reñaca, Chile, med släkten på min pappas sida, för att fira nyår! Chile ligger tydligen väldigt högt upp på topplistan över länder i världen med häftigast fyrverkerier på nyår! Vamos a Chileee! Gott nytt år alla där hemma i Sverige! Nos hablamos el año que viene.
 


Comunicación.

Jag är sådär läskigt långt hemifrån. Sådär långt hemifrån att det är svårt att ta på. Jag är så otroligt långt ifrån min familj där hemma på andra sidan jordklotet att jag försöker att inte tänka på det för ofta, då det gör mig alldeles rädd. Det är även precis vad man har blivit tillsagd - att inte tänka för mycket på livet där hemma. Det gör jag inte heller. Jag lever här, både kroppsligt och mentalt. Jag pratar inte med min familj hemma i Sverige på skype eller i telefon onödigt ofta direkt. Någon eller ett par gånger i månaden sådär. Mailen däremot, den går het. Kan tyckas konstigt kanske, och att det också lätt kan göra att tankarna flyger iväg dit bort alldeles för ofta, men då kan jag tala om att så är det inte alls. Att  se i inkorgen att jag fått ett mail från mammsen eller pappsen, eller kanske till och med från båda två, gör mig alltid alldeles lugn inombords. Det behöver egentligen inte stå någonting alls. Det räcker med en liten punkt, ett utropstecken, eller varför inte ett "puss". Det är som ett litet livstecken, som gör att jag kan rikta alla mina tankar och känslor mot mitt liv här, istället för att gå runt och oroa mig för att det har hänt någonting där hemma.

Feliz Navidad.

God Jul alla där hemma i kalla och snöiga Svearike! Önskar lilla jag från ett hett och soligt Argentina! Tänkte uppdatera er lite om hur min julhelg har sett ut. Kvällen dagen före dopparedagen spenderades hemma hos min pojke med ett härligt gäng vänner ätandes asado. Självaste julafton spenderades hemma med större delen av släkten på min mammas sida - den argentinskt galna delen! Haha. Hela min släkt är helt undebar! Vid omkring kl 23.00 åt vi, och kl 00.00 var det fyrverkerier som gällde! Strax efter nollslaget hade tomten varit förbi! Hade en väldigt bra julafton! Idag på juldagen har vi varit hemma hos min farmor, med släkten på pappas sida. Ätit, och tagit det allmänt lugnt i trädgården! Varje dag nu förtiden bjuder på 30-40 grader, och självklart lyser alltid solen.

NOCHEBUENA/JULAFTON


Min värdpappa Alejandro och min värdmamma Nazarena!

Morfar, syster, mormor!

Min galna morbror!
IDAG
Fråga mig inte vad Alejandro höll på med.. Haha.

Jag hittade min lugna, trevliga och någorlunda svala plats i hängmattan.

Patagonia.

Här kommer sista delen med bilder.
När vi behövde åka igenom Chile för att ta oss längst till söder i Argentina (kolla en karta), Ushuaia - el fin del mundo (= Världens slut - världens ände. Det är världens sydligaste stad!), samt Las Grutas (efter en lååång bussresa en bra bit uppåt i landet igen).

GENOM CHILE

USHUAIA


("slutet existerar inte". Lite ironiskt skrivet)

LAS GRUTAS


Patagonia.

Här kommer ett utplock av andra delen med bilder!
Calafate. Den berömda glaciären Perito Moreno. Otroligt häftigt!
Los lussebullar.Igår bakade jag lussebullar! Ååååå! Det var populärt.

Patagonia.

Här kommer ett pyttelitet smakprov av första tredjedelen av alla 600 bilder jag tog i Patagonien!
Puerto Madryn. Valar och pingviner! Wooohooo.


Schweiz, Norge, Finland.

Sverige, Sverige.

Sverige, Holland, Finland, Norge, Sverige. Vi var de enda som inte pratade tyska.

Cinco meses.

Jag har nu varit i detta helt underbara land i exakt fem månader. Jag kan knappt förstå det. Tiden har bara runnit iväg. Att tiden går så snabbt gör mig helt ärligt alldeles mörkrädd.. Argentina har halva mitt hjärta.

Actualización.

Livet går sin gilla gång här på andra sidan jorden. Jag har landat i Mendoza igen efter en månads farande över hela detta underbara land. Skolan slutade i fredags, men den här veckan skriver de som fått underkänt i något eller flera ämnen prov för att försöka få godkänt, och även jag har varit i skolan stundvis den här veckan då jag som resultat av mitt resande behövt skriva några prov. Har varit lite oklart hur jag ska göra med alla ämnen, men det det ser ut att ha fixat sig till slut. Efter imorgon har jag officiellt sommarlov, i en sådär drygt två månader. Nästa år kommer jag i alla fall börja i en ny klass, då min ju gick ut nu, då skolåret är annorlunda här. Annars då? Julen närmar sig med stormsteg. Jajemensan, julpyntat är det här också, med allt vad det innebär. (Dock är granen inte äkta). Måste säga att det känns lite smått konstigt att befinna sig i 30-40 gradig hetta såhär i juletider.

Cataratas del Iguazu.

Något av det häftigaste jag har sett!
Det går knappt att fånga på bild, det måste upplevas, men försöka kan man ju alltid göra.
Balneario, Camboriu, Brasil 2010.

Här kommer del 1 med bilder från El Viaje De Egresados!
Del 2 med bilder från Cataratas del Iguazu kommer sen.
Un viaje inolvidable.

Då var jag hemma i Mendoza igen! Efter ännu en oförglömlig resa, på många sätt. Det är helt otroligt hur ett land kan skifta så mycket i natur och klimat! Fantastiskt! Vi var 37 utbytesstudenter sammanlagt. 32 av dessa var tyskar.. Behöver jag säga mer? Tyska är inget vackert språk att lyssna på tjugofyra timmar om dygnet i två veckor kan jag be att få tala om. (Det är det aldrig för den delen). Men jag hade min svenska Maria! Älskar dig tjejen! Du är bäst! Vad skulle vi göra utan varandra? Jag har upplevt väldigt mycket under dessa två veckor. Vi var i Puerto Madryn, Calafate, Ushuaia (världens sydligaste stad - världens ände) och Las Grutas. Vi har åkt omkring 1000 mil i buss sammanlagt. Efter dessa två veckor, och de två bussresande veckorna till Brasilien innan kommer det att dröja ett tag innan jag vill sätta mig på en buss igen om man säger så.. Det kommer att komma upp en hel drös bilder här inom kort, från båda resorna. Håll utkik!

RSS 2.0