Te amooo.

Från när jag var i San Rafael med Manuel och hans familj då för två veckor sedan.

El primer trimestral.

Skolåret här börjar ju som kännt i början av mars och slutar i december. Året är uppdelat i tre perioder, så kallade trimestrales. Nu håller vi på att avsluta första perioden, vilket innebär att vi nu under två veckor har prov i alla ämnen, där det gäller att kunna allt vi har gjort de här första månaderna. Förra veckan hade jag åtta sådana här prov, och jag har sex stycken veckan som kommer. Jag har tagit mig igenom första veckan, så det ska nog gå vägen andra veckan också. Självklart har vi prov och sådant under tiden också, det här är en sorts slutprov.

Los que se quedan.

Det är när man är borta såhär otroligt länge som man märker vilka som verkligen var och är ens riktiga vänner där hemma. Det är de som hör av sig, de som bryr sig, de som visar att du betyder. Det är de som finns kvar oavsett. Det är de som finns kvar fastän ett helt år har passerat.

El buzo de egresados.

Alla klasser som går sista året designar en huvtröja! Detta är våran! Snygg va? Haha.
På min står det "Märit" med numret 23.


El 25 de Mayo.

Idag är det verkligen ingen vanlig dag här i Argentina. Det är nämligen revolutionsdagen med allt vad det innebär, och därför s.k. "feriado". Vi är lediga från skolan, men jag var ändå i skolan vid mitt på dagen några timmar då det var som en sorts akt och massa sånt. En happening, som mamma brukar säga. Annars rullar det på ungefär som vanligt här. Försöker kämpa på med bästa förmåga, i både mot- och medgångar. Det blir lite gles uppdatering ibland, och det kommer det nog med stor sannolikhet att bli nu på slutet, då det är mycket som snurrar, mest mentalt.. Snart ska vi äta hemmagjorda empanadas till lunch.


Feliz cumpleaños mi querido papá!

Stoooort grattis på födelsedagen världens bästa pappa! Du är oslagbar! Jag älskar och saknar dig jättejättejättemycket! Önskar dotra din på andra sidan jorden.

Sábado.

Examen är gjord, skriven, avklarad. Hur det gick? Ingen aning faktiskt. Mest glad att det är över. Sex timmar satt jag där igår, med en halvtimmes paus. Igår var jag på artonårs-fest. Trevligt. Gick och lade mig vid halv sju. Annars då? dagarna bara går.. Och mitt humör går med dagarna upp och ner.. Mycket som kretsar i mitt huvud just nu, ni anar inte.. Hej då.

San Rafael.

Bilder från när jag var i San Rafael med min kära familj! Då för ca tre veckor sedan.


Holaaa.

I helgen åkte jag till San Rafael med Manuel och hans familj! Hade det bra i kubiiiiiiik! Annars då? Varje dag här i kära Mendoza ligger det nu fler höstlöv på marken än vad det gjorde dagen innan. Allt går i färgerna gul, orange, röd och grön. Temperaturen ligger på ca 8-22 grader, med riktigt kyliga mornar. Och ooooooh, på fredag smäller det.. Datumet för examen är nämligen bytt, så det är på fredag det gäller. Jag är så nervös att jag håller på att spricka ungefär.. Vet knappt var jag ska ta vägen. Men andas Märit, andas..

En el colegiooo.

På måndagen var det besök på skolan som gällde! Var där allihopa till efter lunch. Var otroligt roligt att visa de var jag spenderar hela mina dagar!Jag visade en film om Sverige!
(Jag och Johannes sitter bredvid varandra i mitten strax bakom den lilla datorn om ni kan se)

Más fotoos.

Vi åkte in till centrum, höll till på stora bargatan på kvällen/natten, åt påsklunch dagen därpå och åkte efterråt upp till diket och körde kayak och windsurfing!


Zoológico.

I lördags åkte jag, Manuel, mina två systrar, min storasysters pojkvän och tre småkusiner på Zoo!
Los primeros dos dias en Mendoza.

Första kvällen: Asado hemma hos faster och hela den sidan av släkten!

Första dagen: Besök på olika bodegor! ("vingårdar")


Promenad i parken!


Här bor jag! (Vår fina vita hyrbil)


Johannes och Brunela.

Dag två: Vi åkte upp i bergen till Uspallata!


Mamma, Johannes, jag, Manuel.
De tre syskonen! Pappa Alejandro, faster Lucia och farbror Fernando.


Faster Lucias man Martin.
Efter asadon åkte vi ännu längre upp i bergen, och temperaturen sjönk i princip till minusgrader, med lite lätt snöfall.

Examen del DELE.

Den 21 maj kommer jag att skriva en examen för DELE (Diplomas de español como lengua extranjera)! Svensk översättning = Diplom för spanska som utlänskt språk. Det är ett officielt spanskacertifikat. För några veckor sedan var jag och skrev ett prov för att se på vilken nivå jag ligger på i spanska, och fick som reslutat CI, vilket är den näst högsta nivå som finns (finns sex nivåer), alltså den nivå som ligger strax under s.k. master. Hur bra låter inte deeet!? Flytande med andra ord. Kom precis hem från El Instituto Intercultural, där jag nu går på en förberedelsekurs på fredagkvällar. Tre fredagar är det enda jag kommer att hinna med, med start idag. Det är alltså bara två tillfällen kvar innan examen, och bara två veckor kvar tills den stora dagen. Oooooh. Att jag är nervös är bara förnamnet.. För det är ingen lätt match, och ingen liten examen kan jag tala om. Hela den lördagen kommer jag sitta med den, i som congresshuset. Alla i hela världen som ska skriva denna examen gör det samtidigt, och sedan skickas allt till Spanien. Detta diplom kommer att vara till nytta för mig även i Sverige! (Till skillnad från mina skolbetyg här).

(Ja, det kommer fler bilder från min kära familjs vistelse här inom sinom tid. Är så att jag haft lite internetstrul den här veckan, samtidigt som jag har äckligt mycket i skolan..)

4 de Noviembre - 4 de Mayo.Feliz medio año mi amor! Te amo hasta el cielo.

Los primeros dias juntos en Chile.

Först var vi i Santiago de Chile en dag!

Sedan tog vi bussen till Viña del Mar och var där ett par dagar!
Bodde ungefär hur fint som helst!


Sedan får ni se fortsättningen i kommande inlääägg.

RSS 2.0